Εκπαιδευτικός: Ευστρατία Κλαρνέτατζη

Περιγραφή

Δημοτικό: κάθε  Παρασκευή, μισή ώρα πριν τη λήξη του μαθήματος, ξεκινάει η δράση. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι μας. Τα παιδιά δημιουργούν από τη φαντασία τους ιστορίες. Ο εκπαιδευτικός τους δίνει το ελεύθερο να γράψουν ό,τι επιθυμούν, ό,τι νιώθουν και θέλουν να  εκφράσουν. Για παράδειγμα, παραμύθια, τραγουδάκια ή ποιηματάκια, φανταστικές ιστορίες από το μυαλό τους για μέρη ή έναν ιδανικό τόπο γι’ αυτούς.

Γυμνάσιο: κάθε Παρασκευή επίσης, τα παιδιά, αλλά κι ο εκπαιδευτικός φέρνουν υγιεινά σνακ, τα οποία κολατσίζουν μισή ώρα πριν τη λήξη του μαθήματος, κάνοντας τη συζήτηση της ευγνωμοσύνης. Τα παιδιά καλούνται να αναφέρουν ένα γεγονός, ένα λόγο, μια μυρωδιά, οτιδήποτε τους έκανε να νιώσουν ευγνωμοσύνη και χαρά.

Απόηχος

Τα παιδιά τόσο του δημοτικού, όσο και του γυμνασίου ξεδιπλώνουν τις ψυχούλες τους. Αρχίζουν να δίνουν σημασία σε πράγματα που είναι απλά και τους κάνουν να χαίρονται. Αυτή η μισή ώρα της χαλαρής Παρασκευής δείχνει στα παιδιά,  πως είναι ικανά να διαμορφώσουν ιστορίες μόνοι τους από την αρχή, να μιλούν γι’ αυτές, να μην ντρέπονται  για τα λάθη τους, αλλά και να μη φοβούνται να εκφράσουν αυτά που πιστεύουν και αγαπούν.

Εκπαιδευτικός

Ευστρατία Κλαρνέτατζη

2021-10-14T12:20:51+00:00
facebook youtube