<<Το τετράδιο της χαράς μας>> είναι μια δράση την οποία εφαρμόζω εδώ και ένα χρόνο στους μαθητές μου , τόσο στα πλαίσια της σχολικής τάξης , όσο και κατά την διάρκεια των φροντιστηριακών μου μαθημάτων. Αρχικά δίνουμε στους μαθητές μας κόλλες αναφοράς και δημιουργεί ο κάθε ένας το δικό του τετράδιο. Στη συνέχεια, το κάθε παιδί διακοσμεί το δικό τετράδιο με όποιο τρόπο επιθυμεί. Επιπλέον, πριν την έναρξη του μαθήματος καταγράφουμε ποια είναι τα 5 πράγματα που μας έχουν δώσει χαρά σήμερα, φυσικά είναι ελεύθερο το κάθε παιδί να γράψει όσα θέλει και αν θέλει. Στην αρχή, το εφαρμόζαμε δύο φορές την εβδομάδα , έπειτα μετά την μεγάλη επιθυμία των μαθητών αρχίσαμε να το εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση.

ΑΠΟΗΧΟΣ : Τα αποτελέσματα της δράσης είναι εκπληκτικά , οι μαθητές αρχίζουν σιγά σιγά να εστιάζουν σε θετικά πράγματα, που συμβαίνουν γύρο τους ακόμη και αν το θεωρούν δεδομένο, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό σπίτι τον χειμώνα. Επίσης, αρχίζουν να πιστεύουν στον εαυτό τους βλέποντας τα θετικά που έχουν οι ίδιοι, εξελίσσουν τον τρόπο σκέψης τους και οι επιλογές που κάνουν είναι πιο συνειδητές. Τέλος, θετικό αντίκτυπο υπάρχει και στο γνωστικό κομμάτι. Δεν είναι λίγοι οι μαθητές , που μέσω την συγκεκριμένης δράσης, άρχισαν να ανοίγονται,να εκφράζονται και να γράφουν πανέμορφες εκθέσεις.

Ρέντα Ιωάννα, Εκπαιδευτικός

Θα θέλατε να μας αποστείλετε τη δική σας Καλή Πρακτική που έχετε αντιμετωπίσει; Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία, εδώ!



Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Το Naiboro δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.

2021-10-25T14:16:14+00:00
facebook youtube