Σχετικά με εμάς 2018-10-23T15:55:33+00:00

ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ

Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι ένα μάθημα αξιών. Ταυτόχρονα είναι κι ένα μάθημα που θα πραγματεύεται την τέχνη της ζωής, γιατί η ζωή έχει τη δική της τέχνη, άσχετα εάν δεν μας τη μάθανε. Είναι παιδάκι της Επιστήμης της Επιτυχίας και της Ευτυχίας, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο.

Το ονόμασα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ γιατί αυτές οι 2 λέξεις έκαναν τη διαφορά στη δική μου ζωή και θα ήθελα να κάνουν τη διαφορά στις ζωές όλων των παιδιών.

Βλέπω τριγύρω μου μικρούς και μεγάλους να σκορπάνε τη ζωή τους και να μη ζουν αυτό που λαχταράνε. Βλέπω ανθρώπους θυμωμένους, σε αδιέξοδο, συχνά ακινητοποιημένους. Βλέπω ανθρώπους να βλέπουν προβλήματα κι όχι λύσεις. Τους βλέπω ακόμη και στις λύσεις να βλέπουν προβλήματα. Τους βλέπω να γκρινιάζουν κι όχι να δρουν. Βλέπω να τους επιλέγει η ζωή αντί να την επιλέγουν εκείνοι. Βλέπω ανθρώπους να τους φταίνε τα πάντα, χωρίς ποτέ να έχουν αναλογιστεί μήπως φταίνε κι αυτοί. Βλέπω ανθρώπους να μην είναι ευτυχισμένοι. Κι αυτό με πονάει.

Όπως τότε, που με πονούσε κι εμένα. Έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση και την έχω εμπεδώσει καλά. Πόνεσα πολύ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν το συνειδητοποιούσα γιατί ο πόνος είχε γίνει ένα με μένα. Στην πορεία είπα όμως να το πάρω αλλιώς.

Το έψαξα. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Πήγα σε σεμινάρια. Σε ομάδες αυτογνωσίας. Διάβασα βιβλία. Τόλμησα. Πήρα τα ρίσκα μου. Και τελικά ανταμείφθηκα.

Βρήκα το δικό μου δρόμο κι αυτό άλλαξε όλη μου τη ζωή. Έμαθα να τρέφομαι σωστά και να γυμνάζομαι. Έμαθα να κλείνω την τηλεόραση. Έμαθα να λέω όχι και να βάζω όρια. Έμαθα να διαβάζω και να εξελίσσομαι κάθε μέρα. Έμαθα να είμαι εστιασμένος σε αυτό που κάνω και να μη σκορπιέμαι. Έμαθα να λέω ευχαριστώ όταν οι άλλοι μου λένε κάτι καλό και να μην κοκκινίζω. Έμαθα να μοιράζομαι με τους τριγύρω μου. Έμαθα να είμαι συνεπής απέναντι στις δεσμεύεσεις μου. Πάνω από όλα όμως απέναντι στον εαυτό μου. Έμαθα να μην κρύβομαι από τον πόνο μου και να μην τον αποφεύγω. Έμαθα να περνάω από μέσα του και να μην κάνω παράκαμψη κι ας μου τρώει παραπάνω χρόνο. Κι ας ζορίζομαι. Δεν πειράζει. Καλό μου κάνει. Τέλος και κυριότερο όμως έμαθα ότι η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ..

Δε ζω μόνιμα στον παράδεισο. Συχνά δεν τα καταφέρνω. Άκόμα όμως κι όταν πέφτω, λέω μπράβο στον εαυτό μου κι αυτός ξανασηκώνεται. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μαθαίνω από τα λάθη μου. Όμως το βράδυ, απέναντι στον καθρέφτη έχω ένα φίλο κι όχι έναν εχθρό. Ο λαός λέει ότι κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του κι ένα δώρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως το πετάνε πριν καν το ανοίξουν. Εγώ έμαθα να το ανοίγω κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι γι’ αυτό. Αποφάσισα να βοηθήσω τα μικρά παιδιά, από πολύ νωρίς να γνωρίσουν τις βασικές δεξιότητες της ζωής, τα εργαλεία που θα τους πάνε μπροστά. Τις δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Αυτές που λείπουν από τα σχολεία αλλά και από τη ζωή.

Να πιστέψουν από νωρίς στον εαυτό τους. Να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Να πουν με σιγουριά τα δικά τους ΝΑΙ και ΟΧΙ. Να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να του χαμογελάνε. Να τολμήσουν να κάνουν τα δικά τους λάθη. Να ζήσουν ευτυχισμένα.

TI EINAI TO ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ

Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωης που ενσωματώνει όλα τα βασικά τα οποία θα θέλαμε κάποιος να μας έχει δείξει κι εμάς όταν είμασταν παιδιά.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ

Tο ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι μια νέα, πρακτική φιλοσοφία ζωής. Ένα μάθημα αξιών που αφορά στην τέχνη της ζωής. Θα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και θα μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά.

Eίναι μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωης που ενσωματώνει όλα τα βασικά τα οποία θα θέλαμε κάποιος να μας έχει δείξει κι εμάς όταν ήμασταν παιδιά.

facebook youtube