Μικρή η Μαλάλα παρακολουθούσε στην τηλεόραση μία σειρά με ένα αγόρι που ό,τι ζωγράφιζε με το μαγικό του μολύβι, γινόταν αληθινό. Το αγόρι ήταν ένας μικρός ήρωας που προστάτευε όσους χρειάζονταν βοήθεια.

Η Μαλάλα προσεύχεται να αποκτήσει ένα μαγικό μολύβι για να αλλάξει τη ζωή της. Μια μέρα, πετούσε φλούδες στα σκουπίδια, όταν είδε ένα κορίτσι στην ηλικία της, να ξεχωρίζει σκουπίδια σε σωρούς. Δίπλα της, αγόρια ψάρευαν μεταλλικά σκουπίδια με μαγνήτες.

Στο σπίτι, ρώτησε τον πατέρα της γιατί δεν είχε δει αυτό το κορίτσι στο σχολείο. Τότε έμαθε ότι στη χώρα της, δεν στέλνουν όλοι τα κορίτσια τους στο σχολείο, αλλά πρέπει να δουλεύουν για να ζήσει η οικογένειά τους. Τα κορίτσι δεν επιτρέπονταν να γίνουν αυτό που ονειρεύονταν.

Αν είχε ένα μαγικό μολύβι, θα ζωγράφιζε έναν κόσμο πιο ειρηνικό, θα έσβηνε τον πόλεμο, τη φτώχεια και την πείνα.

Τα επόμενα χρόνια, αντί να ονειρεύεται το μαγικό μολύβι, προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο μέσα από το σχολείο, που η κυβέρνηση της χώρας απαγορεύει στα κορίτσια.

Αρχίζει να κάνει ομιλίες σε όλη τη χώρα, να γράφει σε διάσημη, διεθνή εφημερίδα για το δικαίωμα των κοριτσιών στο σχολείο. Μαζί της, ενώνουν τη φωνή τους και άλλοι άνθρωποι, παρά τις προσπάθειες αναχαίτησής τους.  «Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο:

2021-10-14T22:06:42+00:00
facebook youtube